Ernest Maragall

Ernest Maragall ha estat l’únic candidat que s’ha presentat a les primàries d’ERC Barcelona per triar cap de llista a les eleccions municipals del 2023. Els aspirants tenien fins a aquest divendres per recollir signatures. En un comunicat, el partit ha anunciat que Maragall ha estat l’únic que ha presentat els 113 avals necessaris que ha superat després de recollir 263 signatures.

Un cop proclamat candidat a les primàries, ERC Barcelona obrirà ara una campanya electoral interna que culminarà el divendres 27 de maig amb una votació electrònica. La militància i els simpatitzants d’ERC a la ciutat, així com els majors de 16 anys del Jovent Republicà, podran votar. Si el resultat és favorable, Ernest Maragall serà proclamat cap de llista a les municipals del 2023 en el congrés que ERC Barcelona farà el 28 de maig.

Fins al moment, no hi ha cap candidat a les municipals proclamat de forma oficial per part dels partits que tenen representació a l’Ajuntament de Barcelona. L’única que ho estava era Elsa Artadi, de Junts, que justament aquest divendres ha anunciat que deixa la política i, per tant, renuncia a ser cap de llista.