XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La voluntat meva seria tenir una molt bona relació i la màxima col·laboració. Jo quan vaig ser cap de l'oposició van oferir entrar al govern, no m'ho han acceptat mai, i cop a cap de l'oposició he fet d'oposició però amb moltes coses he buscat la col·laboració i he aprovat moltes coses amb el govern en determinats moments. Com evolucionarà això ara amb els socialistes, doncs no ho sé però jo crec que ahir vem fer una cosa que és important."

Trias diu que el context de crisi fa més necessari que mai establir relacions de confiança amb totes les formacions, tot i que com el PSC , el govern també veu difícil establir un acord a tres bandes entre CiU, PSC i PP. Trias ha dit que encara és d’hora per saber fins on pot arribar l’entesa amb el PSC, però que la voluntat de CiU és la d’estar “oberts a possibles col·laboracions”.

L’alcalde ha destacat la importància de la seva primera trobada amb Jordi Martí i la necessitat d’arribar a un acord i negociar els punts per arribar a acostar postures. “És evident que hem de posar-nos d’acord sobre els eixos fonamentals”, ha dit.