Janet Sanz ha remarcat que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) necessita un acord polític a l’Ajuntament per poder impulsar l’obra i treballar en el conveni de finançament. Per això, ha plantejat la possibilitat de, al marge del protocol per ampliar el tramvia que es va rebutjar en comissió, arribar a un acord polític amb ERC que faci possible que l’ATM tiri endavant el projecte. “Aquest govern posarà tota la predisposició perquè ERC aposti pel transport públic i un tramvia públic”, ha sentenciat Sanz.

L’acord que el govern ha ofert a ERC recull que la inversió serà pública i que, per tant, els beneficis que aporti el nou tramvia repercutiran en el sector públic. El document estableix que no més tard del 29 de juny hi haurà una votació al plenari per aprovar el projecte d’urbanització, la seva licitació i el conveni de finançament entre l’Ajuntament i l’ATM.

Fonts d’ERC han assegurat que “tot segueix igual” i que la tinenta d’alcalde no ha ofert res de nou. Els republicans consideren que les paraules de Janet Sanz d’aquest dijous són “arguments contradictoris” en “l’última escenificació de la campanya de ‘pressing'”. ERC manté el no al tramvia tal com el planteja el govern de Colau i assegura que Janet Sanz ha reconegut que la votació del ple no suposa fer el tramvia ni aturar-lo.

Ardanuy votarà “sí” al tramvia

El del regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha anunciat el suport al tramvia després de la consulta interna que ha fet el seu partit, Demòcrates de Catalunya. Ardanuy ha reclamat al govern un pla de dinamització comercial, més zones verdes i que s’estudiï la possibilitat de posar peatges a l’entrada de la ciutat per a vehicles contaminants. El regidor no adscrit ha lamentat que alguns grups hagin utilitzat el tramvia per generar “debats partidistes”.

Amb el vot d’Ardanuy, els partidaris del tramvia sumen 16 vots en el ple (BComú, PSC i Ardanuy), lluny de la majoria absoluta necessària de 21 regidors. De fet, els falten cinc vots, els mateixos que pot oferir ERC. En un comunicat, el líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha criticat la nova oferta que el govern ha fet als republicans al marge del que s’ha de votar al plenari, i ha reclamat a Colau “més rigor i menys mercadeig”.