Diversos representants de Demòcrates de Catalunya van ser presents a les primeres files de la conferència de Jordi Graupera. En una piulada al Twitter, el portaveu Antoni Castellà ha dit que sotmetrà a votació de la militància incorporar-se en aquest procés. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, del mateix partit, ha qualificat de “proposta refrescant” les primàries que planteja Graupera.

El líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, a qui Graupera va explicar per Skype la seva proposta, ha descartat que el Partit Demòcrata participi en aquestes primàries obertes, tot i compartir la necessitat d’una llista àmplia a l’estil de Junts per Catalunya. “Un error històric seria que un sector es trenqui a trossos, quan el que hem d’intentar és la màxima col·laboració”, ha dit Trias, que ha lamentat que Graupera no vulgui tenir en compte els partits.

Un dels dos precandidats a les primàries del PDeCAT, Carles Agustí, va ser una de les cares del partit a la conferència d’aquest dimarts. En un tuit, Agustí -que s’ha mostrat partidari d’una llista unitària– ha dit que hi va anar a escoltar “perquè fer política és escoltar”. L’altra aspirant, Neus Munté, va dir en una entrevista al ‘Bàsics’, de betevé, que a la proposta de Graupera “li falta contingut”.

Bosch: “ERC ja ha fet les primàries”

En una entrevista a ‘El País’, el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha recordat que els republicans ja van fer primàries i el van triar a ell de candidat. “Els que diuen que potser seran candidats, quan ho aclareixin, ja ens ho estudiarem”, ha dit Bosch, que ha afegit que “l’unic candidat que hi ha a l’alcaldia de Barcelona es diu Alfred Bosch”.

Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha dit que la proposta de Graupera “no encaixa en el que la CUP entén que ha de fer una candidatura municipalista”. Reguant ha afegit que “per construir República no cal homogeneïtzar projectes”.