Barcelona Com Tu ha celebrat aquest dimecres l’acte de presentació de la plataforma amb la intenció de donar a conèixer els eixos principals de la iniciativa. Tenen la voluntat d’influir en l’aplicació de les polítiques municipals per “retornar Barcelona a una posició de lideratge”. A més, l’impulsor de Barcelona Com Tu, Daniel Vosseler, no descarta reconvertir la plataforma en una candidatura electoral de cara a les eleccions municipals que se celebraran el 2019.

La plataforma es presenta com un observatori i grup d’opinió per aconseguir que Barcelona superi “el sectarisme que frena el consens i el progrés de la ciutat”. A més, consideren que cal “obrir la Casa Gran dels barcelonins a la gent del carrer”.

Barcelona Com Tu és crítica amb la gestió del govern municipal actual. El seu principal objectiu és que “Barcelona torni a brillar” perquè, diu el portaveu, ja s’ha perdut posicionament de la ciutat. Vosseler en posa d’exemple la pèrdua d’albergar l’Agència Europea de Medicaments, però també posa èmfasi en polítiques socials: la problemàtica amb els narcopisos o l’atur dels barcelonins, entre d’altres.

Tot i que la iniciativa no neix com un partit polític, no es descarta que es reconverteixi en una candidatura electoral amb la voluntat de presentar-se a les eleccions municipals del 2019. No obstant això, l’impulsor afirma que “encara no som en aquesta fase del procés de decisions”.

A l’acte de presentació hi han assistit unes 200 persones. Barcelona Com Tu aplega 500 professionals de diferents sectors i ideologies units per “aconseguir l’excel·lència en la gestió municipal”, tal com asseguren en el manifest de la plataforma.