(EFE) Els mòbils, les tauletes, ordinadors i televisors hauran d’incloure de fàbrica la funció de control digital parental. És el que estableix l’avantprojecte de llei per a la protecció dels menors en entorns digitals que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres. D’aquesta manera, els progenitors podrien activar aquesta funció per decidir quines aplicacions, serveis i continguts poden visualitzar els menors.

La llei, impulsada pel Ministeri de Joventut i Infància i en la qual intervenen també altres departaments, anirà acompanyada d’una estratègia nacional per a la protecció de la infància i la joventut en els entorns digitals. El Govern espanyol la vol aprovar a la tardor, quan estigui enllestit l’informe que s’ha encarregat a un comitè d’experts.

Alfabetització digital

En l’àmbit educatiu, l’executiu preveu un pla d’alfabetització digital perquè de manera transversal, a través de diferents assignatures — com l’educació afectivosexual—, s’imparteixin coneixements per a l’autonomia dels menors. Actualment, l’edat mitjana d’accés al primer mòbil se situa entorn dels 11 anys.

Una altra de les mesures que preveu l’avantprojecte és la regulació de l’etiquetatge i de les advertències de tots els productes digitals, sobre els continguts aptes per a menors, amb un llenguatge accessible a tothom, també per a infants amb autisme.