(ACN) El president de la Generalitat, Quim Torra, ultima una remodelació el Govern per sorpresa i rellevarà el conseller d’Interior, Miquel Buch, i les conselleres de Cultura i Empresa, Mariàngela Vilallonga i Àngels Chacón. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts de Palau. L’anunci arriba després de l’allau de baixes del PDeCAT cap a JxC. La consellera Chacón, de fet, era l’única dirigent de PDeCAT que manté el carnet.

Segons el diari, la marxa de Buch arriba després que el conseller d’Interior hagi comunicat recentment al president Torra la seva intenció de finalitzar la seva etapa a la Generalitat. El rotatiu també afirma que Torra ja ha transmès tant a Buch com a Chacón la decisió de rellevar-los.

Torra allunya l’escenari d’eleccions

Fonts de Palau expliquen a l’ACN que els canvis de Torra es deuen a la voluntat del president d’enfortir l’executiu, de cara a la possible inhabilitació -assumida per Torra- per part del Suprem. A més, el cap de la Generalitat hauria perdut la confiança en Buch -a qui ja va estar a punt de destituir el 2019 pels aldarulls posteriors a la sentència de l’1-O-, Vilallonga i Chacón.

Tot i que el president manté la incertesa sobre la data electoral, aquests canvis podrien confirmar que el president allunya l’escenari d’eleccions a curt termini.