Carles Puigdemont a la presentació del partit JxCat

(ACN) El PDeCAT ha demandat JxC als tribunals per l’ús de les sigles, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN. El juliol es va oficialitzar el canvi al registre de partits de la propietat de la marca JxC, que passava a estar a mans de persones properes a l’expresident Carles Puigdemont. El PDeCAT, però, considera que el canvi es va fer de manera fraudulenta, i per això l’ha portat als tribunals. La setmana que ve se celebra una vista perquè el jutge decideixi si aplica mesures cautelars per suspendre l’ús de la marca per part dels de Puigdemont fins que es resolgui el fons de la qüestió. La demanda acaba de dinamitar les opcions de pacte entre les formacions de cara a les eleccions, segons fonts d’ambdós partits.

Fonts del PDeCAT han explicat a l’ACN que els seus serveis jurídics han defensat, com a posició del partit, que el canvi de nom al registre es va fer de manera fraudulenta, com havia denunciat el president de la formació, David Bonvehí. Els demòcrates ja han comunicat a JxC que emprendrien accions legals.

Des de la formació de Puigdemont indiquen a l’ACN que després de la demanda es fa encara més difícil imaginar un acord per concórrer plegats a les eleccions. Fonts del PDeCAT també admeten que amb aquest moviment ja no hi ha marge per anar plegats a les eleccions. L’executiva del partit de Bonvehí es reuneix dilluns.