Joaquim Forn

(ACN) L’exregidor de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona Joaquim Forn estriparà el carnet del PDeCAT. L’exconseller se suma a les baixes ja anunciades de l’expresident Carles Puigdemont i dels consellers Meritxell Budó, Damià Calvet, Miquel Buch i Jordi Puigneró. Forn anunciarà la decisió en les properes hores, tal com han confirmat fonts de JxC a l’ACN.

Per ara, el pres que ja ha oficialitzat la baixa ha estat Jordi Turull. Per Twitter, ha explicat que ha donat a conèixer la decisió a David Bonvehí, dirigent del partit. “Com diu Puigdemont, treballarem per mantenir una relació cordial entre les dues formacions”, ha dit. Josep Rull, com Forn, també anunciarà aviat la decisió.

Puigdemont inicia l’onada de baixes

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha estat el primer a comunicar aquest dilluns que es dona de baixa del PDeCAT. Ho ha fet en un missatge a les xarxes socials, en què ha defensat que continuarà treballant com a president de Junts per Catalunya. La baixa de Puigdemont es produeix dos dies després que els senadors del Grup Parlamentari de JxC i l’exconseller Lluís Puig també anunciessin el seu trencament amb el partit.

Més tard han arribat les baixes dels consellers actuals del govern català. Turull, Rull i Forn eren els grans pilars que li quedaven al PDeCAT, però finalment també abandonaran les files del partit.