El futur del passeig Marítim de Barcelona torna a ser incert. En concret, torna a no quedar clar què passarà amb les cinc discoteques que van quedar fora de la subhasta que l’Estat va fer fa quatre anys i que permetia a l’Ajuntament canviar-ne els usos —és a dir, que deixessin de ser locals d’oci nocturn.

Les discoteques en qüestió són Opium Mar, Shôko, Carpe Diem, Agua i Ice Bar i, en el cas de les tres primeres, en principi s’hi havia de fer l’ampliació de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC). L’acord es va assolir fa dos anys, però ara l’Ajuntament estudia una altra opció per ampliar el pol científic. Podria, per tant, no ser en el lloc que ocupen aquestes discoteques i això deixa la porta oberta a replantejar-ne els usos o, fins i tot, que segueixin amb la seva activitat. Ho ha avançat ‘El Periódico’ i el consistori ho ha confirmat a betevé.

Primer, decidir sobre el CSIC i, després, negociar els usos dels locals

L’Ajuntament de Barcelona no vol entrar a valorar futuribles sobre els usos que poden tenir aquests cinc locals. Expliquen que, primer, cal esclarir on es farà l’ampliació del CSIC. Segons la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, s’està treballant i parlant sobre aquesta possible ubicació amb el centre investigador, els veïns i l’Estat, que és el titular de la zona. Assegura, de fet, que “la proposta final es posarà a sobre de la taula a finals d’any“.

Seria llavors, explica l’Ajuntament, quan es valoraria quins usos hauria de tenir aquest espai del front marítim. De moment —i fins que no se n’esclareixi el futur— aquestes cinc discoteques van funcionant perquè l’Estat els va fent pròrrogues anuals dels contractes de lloguer.

En tot cas, el que també deixa clar l’Ajuntament és que ni els canvis ni aquesta nova proposta d’ubicació del CSIC tenen res a veure amb amb el macrocentre de recerca de salut que està previst que es comenci a construir a la Ciutadella el 2025.