Finalment Esquerra s'ha alineat amb el govern i ha evitat una tercera sessió de la comissió d'investigació que en seu muncipal havia d'esclarir la tramitació urbanística de l'hotel del Palau. Mentre que el govern diu que ja hi ha suficient informació, CiU i PP, que demanaven més compareixences, afirmen que la comissió s'ha tancat en fals i no descarten demanar responsabilitats polítiques, assenyalen directament al quart tinent d'alcalde Ramon Garcia-Bragado. Ara es començaran a elaborar les conclusions, de difícil consens ja que el govern municipal diu que no hi farà autocrítica. Unes conclusions que s'exposaran en el plenari de finals de mes.

La decisió s’ha pres en una reunió a porta tancada que s’ha celebrat, aquest matí, a l’Ajuntament. Els grups d’ERC i ICV han votat en contra d’ampliar la comissió, una petició que havien fet CiU i PP. Tant el govern municipal com els republicans consideren que ja hi ha prou dades, mentre que els altres dos partits de l’oposició consideren que la comissió es tanca en fals.

Amb la decisió d’avui, i com que no s’esperen més compareixences, la comissió ha començat a treballar ja en les conclusions, que es votaran en el Plenari que se celebrarà a finals d’aquest mes d’octubre. CiU i PP no descarten exigir responsabilitats polítiques.