L'alcalde ha reconegut que no té varetes màgiques per acabar amb imatges com aquestes. Hereu s'ampara amb la unitat per fer front a moviments violents per això l'alcalde ha renyat al PP per no sumar-se a l'acord gairebé unànim, tots menys els populars. Un acord però tan de mínims que no acaba de satisfer a ningú, ni tan sols al mateix Hereu que ha lamentat que en el text no aparegui cap referència a la justícia.Per això en la seva intervenció ha demanat que la mateixa celeritat que es demana a les administracions es demani també als jutges. Era la resposta a les crítiques, que tot i el consens li han arribat per part de l'oposició. I el PP, que s'ha abstingut perquè ha presentat el seu propi text, ha desautoritzat la moció de la majoria, diu que està feta perquè iniciativa s'hi trobi còmode. Els aludits, els ecosocialistes han reajustat el seu discurs dins la moció. Ricard Gomà ha demanat que no s'estigmatitzi a ningú. Esquerra, mirant al PP,els ha retret la falta de consens. El govern municipal també ha desmentit que Barcelona sigui la capital de l'inicivisme, la regidora Escarp ha afegit que es lluita contra les ocupacions i que la prova és que aquest any se n'han fet 119.

El Partit Popular s’ha abstingut i ha considerat que cal anar més enllà i tallar d’arrel aquests moviments radicals. Fernández Díaz ha dit també que aquest problema no es pot abordar amb ICV.

El Grup Municipal d’ICV ha repost al PP dient que la seva condemna de la violència és de fons, no és instrumental. A més, Ricard Gomà ha afirmat que els fets del 29-S s’han d’abordar amb el màxim consens.

Per la seva banda, ERC ha mostrat la seva preocupació per la inestabilitat que es viu a la ciutat. Jordi Portabella, ha recordat ERC van ser els únics que van presentar una declaració de condemna de la violència després dels incidents en la celebració de la victòria de la selecció espanyola. Portabella ha demanat més prevenció i ha criticat que s’havia d’haver actuat abans en tenir constància de l’edifici buit de plaça Catalunya.

Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat més pressió sobre el sistema judicial.