L’any vinent el 12 de febrer coincideix en dissabte. D’aquesta manera, assignar com a festivitat el dilluns 14, Sant Valentí, permetria organitzar un pont i una Festa Major d’hivern llarga i plena d’activitats. L’oposició ha qualificat la proposta d’electoralista i ha afirmat que el que busca és enaltir l’alcalde quan falten tres mesos per a les eleccions municipals, previstes per al maig de 2011. Per la seva banda, Esquerra Republicana ha proposat fer festa el 23 d’abril, per Sant Jordi, una festivitat pròpiament catalana. L’alcalde, Jordi Hereu, s’ha mostrat diposat a modificar la decisió.

L’assignació del dia de Sant Valentí com a festiu es va decidir el 21 de juliol i està publicada en un Decret de l’Alcaldia. De fet, a Barcelona, els dies tradicionalment festius eren el 24 de setembre, la Mercè, i la Segona Pasqua.  Però l’any vinent la Generalitat ha escollit aquest dia com a festivitat per a tot el país, perquè l’11 de setembre cau en  diumenge. El primer tinent de batlle, Jordi William Carnes, ha explicat que és per això que l’Ajuntament ha hagut d’escollir un altre dia.

Consultes independentistes a la ciutat

L’aprovació del Pla de Participació ciutadana ha provocat una petita picabaralla entre Alberto Fernández Díaz i l’alcalde, Jordi Hereu. El president del Grup Municipal del PP ha demanat si aquesta normativa avalaria la celebració de consultes independentistes a Barcelona amb el suport de mitjans municipals. L’alcalde Hereu ha respost que es complirà la llei.

Les consultes independentistes, que ja s’han celebrat en diversos ciutats catalanes, tindran lloc a Barcelona el 25 d’abril de l’any vinent.