La gent ha començat a concentrar-se amb estelades al voltant del Mercat de Sant Antoni a quarts de cinc de la tarda. A les 17.14 h, la trabucada ha retronat des de cadascuna de les quatre cantonades del mercat. Després, les corals de Sant Antoni han fet ‘El cant de la senyera’. L’acte al voltant del mercat ha acabat amb una nova tanda de salves.

Tot seguit, els assistents s’han desplaçat cap a la tarima instal·lada a la cruïlla dels carrers d’Urgell i Manso, on s’ha llegit el manifest de l’acte i s’ha cantat ‘Els segadors’. A la cloenda, abans de la trabucada final, hi ha hagut focs d’artifici amb els colors de la senyera.

Els organitzadors són una trentena d’entitats del barri de Sant Antoni, capitanejades per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana. Ha estat alhora un acte històric de record del Tricentenari i reivindicatiu del dret a decidir.

La capitulació entre els defensors de la ciutat i les tropes borbòniques que van ocupar-la el 1714 es va signar a l’antiga Casa de la Bolla, situada al número 54 del carrer de Sant Antoni, molt a prop de la cruïlla entre les rondes de Sant Pau i Sant Antoni.