Xavier Trias, alcalde de Barcelona "Aquí tenim un problema, veiem cada cas com el solucionem, jo com a alcalde de Barcelona intentaré de totes totes que la gent no es quedi al carrer."

Els manifestants han demanat a l’alcalde una solució per a la problemàtica de l’habitatge a Nou Barris, un districte en què hi ha una xifra molt alta de desnonaments. Els integrants de l’Associació 500×20 han demanat que el consistori proporcioni pisos d’emergència social per evitar que les famílies desnonades es quedin al carrer i pisos de lloguer a un preu més baix del que habitualment ofereix l’Ajuntament en els habitatges de protecció oficial. Per això, els components de 500×20 han demanat, en primer lloc, que s’aturin els desnonaments i han reclamat que s’omplin els pisos del patronat d’habitatge així com pisos buits del bancs amb les famílies que s’hagin desnonat. L’alcalde ha afirmat que intentarà, “de totes, totes,  que ningú no es quedi al carrer” a la ciutat.

Preu del transport

Així mateix, els manifestants han aprofitat per reclamar-li que retiri la pujada de l’augment del preu del transport i han demanat una solució per a la quantitat d’aturats que hi ha a Nou Barris que necessiten el transport per anar a buscar feina. Tal com ja havia afirmat anteriorment, Trias ha repetit que el transport públic genera un dèficit de més de 100 M€ anuals que no es pot mantenir i ha justificat l’augment del preu del transport. D’altra banda, respecte a l’error sobre el preu de la T-50/30, Trias s’ha preguntat “com pot ser que s’equivoquin?”.