Tots els partits de l’Ajuntament de Barcelona han fet, cadascun, la seva pròpia lectura de les dades del Baròmetre semestral publicat aquest juliol del 2022, una enquesta que diu que l’alcaldessa, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals amb un punt de marge per damunt d’ERC, encara que els barcelonins la suspenen amb un 4,1, la nota més baixa que ha rebut mai Colau en un Baròmetre municipal.

Hi ha comuns i alcaldessa Colau per anys
Jordi Martí, sisè tinent d’alcalde (BComú)

Els de Barcelona en Comú són els que han fet la lectura més optimista de la victòria que obtindria Colau ara mateix en unes eleccions. El sisè tinent d’alcalde, Jordi Martí (que no ha assistit a la roda de premsa del baròmetre perquè té covid), ha fet una piulada a Twitter en què avisa que l’enquesta mostra que “la ciutadania aprova el model de ciutat i vol que el culminem en un proper mandat”.

Dista molt de les últimes enquestes
fonts del PSC

En canvi, el PSC (soci de Colau al govern municipal) diu estar “perplex” amb les dades del baròmetre, que “disten molt de la tendència de les últimes enquestes”, que pronosticaven una victòria dels socialistes a les urnes de les municipals. Fonts socialistes també creuen “sorprenent” la intenció de vot cap a Colau amb una valoració personal que va de baixa.

El baròmetre marca un final de cicle
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha assegurat que les dades del Baròmetre municipal reflecteixen “que el govern municipal està esgotat i que la ciutadania no hi confia”. I ha afegit que “és un final de cicle el que marca el baròmetre”.

No ha tocat fons, però un 4,1 és un suspens en tota regla
Jordi Martí i Galbis, portaveu del Grup Municipal de Junts

Junts també ha carregat contra el govern municipal amb el suspens que la ciutadania ha donat a l’alcaldessa Colau. El portaveu de la formació, Jordi Martí i Galbis, ha dit que l’alcaldessa està “en caiguda lliure” baròmetre rere baròmetre.

Són el principal problema per als barcelonins
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Cs

Des de Ciutadans, la líder taronja, Luz Guilarte, ha sentenciat que “el govern de la senyora Colau i els socialistes és el principal problema per als barcelonins” i l’ha acusat de no resoldre problemes i d’agreujar-los.

Deixa Colau i el PSC en molt mal lloc
Grup Municipal del PP

A través d’un comunicat, el PP ha sentenciat que el baròmetre “torna a deixar en mol mal lloc el govern d’Ada Colau i el PSC”, a qui acusa de tenir “ineptitud per resoldre els problemes d’inseguretat” que hi ha a Barcelona.

El model de gestió de Colau i el PSC ha fracassat
Grup Municipal de Valents

També s’ha pronunciat a través d’un comunicat Valents, que ha assegurat que “el baròmetre constata que el model de gestió de Colau i el PSC ha fracassat”.