Foto: Javier Barbancho

(ACN) El president en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha defensat l’amnistia als encausats pel procés com una eina “perfectament legal i constitucional” que suposa “un pas endavant” per al “retrobament total”. Ho ha dit durant la seva intervenció al Congrés dels Diputats. Sánchez ha afirmat que adopta l’amnistia “en nom d’Espanya i la concòrdia” per “persuadir” els independentistes i “superar una crisi de què ningú pot estar orgullós”.

Ha afirmat que és “conscient” del malestar de molts ciutadans respecte a aquesta mesura, “però les circumstàncies són les que són i toca fer de la necessitat virtut” per “dos motius d’interès general”: “Consolidar els avenços i continuar avançant per la senda de la convivència i el progrés”.

Transport públic gratis el 2024 per a determinats col·lectius

El debat d’investidura de Pedro Sánchez ha començat aquest dimecres al migdia al Congrés. Durant el seu discurs, el candidat a la presidència del Govern ha promès la gratuïtat del transport públic per a menors, joves i persones a l’atur i també mantenir la bonificació del transport públic durant el 2024.

La previsió: rebre el suport de 179 diputats

Sánchez ha arribat al debat d’investidura d’aquest dimecres amb la previsió de rebre el suport de 179 dels 350 diputats. Són els escons que sumen el PSOE (122), Sumar (31), Junts (7), ERC (7), EH Bildu (6), el PNB (5), el BNG (1) i Coalició Canària (1). Per contra, es dona per feta l’oposició dels 136 diputats del PP, el principal grup de la cambra, de Vox (33 escons) i d’UPN (1).