El secretari general del PSOE ha assegurat que “si finalment s’acaba aplicant l’article 155 a Espanya, només dependrà de la decisió última de Puigdemont”. Sánchez ha assegurat que  totes les institucions europees també tenen el seu propi article 155 per fer front els que intenten trencar la unitat territorial.

Sánchez ha assegurat que l’esquerra no té res a veure amb el secessionisme de Catalunya. A més ha criticat a “algunes esquerres que diuen abraçar la causa independentista i que qualifiquen de cop d’estat un article de la Constitució Espanyola”. El líder socialista ha assegurat que el PSOE només té una cosa en comú amb el PP, que és la defensa territorial d’Espanya.

En el seu discurs, Sánchez també ha parlat de la proposta de reforma constitucional que han fet els socialistes. Ha assegurat que no ha de ser una reforma per acontentar els sobiranistes catalans, sinó que ha de tenir una mirada molt més amplia. “Volem obrir un debat de reforma constitucional on la gent jove participi” ha sentenciat Sánchez.