La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha manifestat que la decisió d’escollir la nova ubicació provisional del Mercat de l’Estrella està en mans de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Alarcón ha fet aquestes declaracions en la darrera Audiència Pública, una setmana després que Colau anunciés per sorpresa que es descartava el projecte per instal·lar la carpa provisional als Jardins del Baix Guinardó.

Segons la regidora, els tècnics municipals consideraven que aquest emplaçament era el més idoni després de descartar-ne d’altres com la plaça d’Alfons X o el torrent de Lligalbé. Finalment, però, l’Ajuntament es va fer enrere davant l’oposició d’alguns veïns de la zona, que no volien perdre de forma temporal l’ús d’una part dels jardins. La decisió ha indignat els paradistes del mercat, situat al carrer de Pi i Margall, que estan pendents de traslladar-se per tal de reformar l’edifici afectat d’aluminosi.

La plaça d’Alfons X, l’espai amb més possibilitats

El districte d’Horta-Guinardó tenia previst celebrar un consell de barri extraordinari el 28 de novembre per explicar al veïnat perquè s’havien escollit els Jardins del Baix Guinardó. Sobretot prevalien criteris tècnics com l’accessibilitat i la idoneïtat del trànsit per efectuar la càrrega i descàrrega de mercaderies. A més, dos dels espais proposats pels veïns, com el torrent de Lligalbé o el solar de Sardenya, 420, estan pendents de projectes urbanístics: jardins i habitatges, el primer, i un poliesportiu, el segon. Aquests projectes es veurien condicionats per la instal·lació de la carpa del mercat. Ara per ara, la plaça d’Alfons X seria l’espai amb més possibilitats per acollir el mercat provisional.