S’ha acabat el Mobile World Congress 2021, una edició que ja es preveia diferent a causa de la pandèmia. Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, ha fet un balanç positiu i ha destacat que “ha suposat la represa de l’activitat de fira i congressos a tot Europa“.

Segons Serrallonga, el MWC 2021 ha assenyalat el camí sobre com fer un esdeveniment d’aquestes dimensions en el moment actual de pandèmia “donant confiança sobre com fer un congrés segur“. Tot i això, encara no hi ha xifres sobre contagis en el marc de l’esdeveniment.

Serrallonga ha afirmat que des d’avui s’està caminant cap a l’edició del 2022, que s’aproparà més al MWC del 2019 que no al del 2021.

Les particularitats del Mobile de la pandèmia

Serrallonga ha volgut recordar com la suspensió del MWC 2020 va ser un punt d’inflexió a la societat per prendre consciència de la importància del coronavirus, així com també ha volgut recalcar “el coratge” de l’organització per engegar l’edició d’enguany.

Amb tot plegat, la gran atracció de l’edició d’aquest any ha estat el 4YFN, el paraigua de les “start-ups”, que ha triomfat amb bistecs vegetarians i eines de reconeixement facial. Al final, l’absència de les grans marques com Vodafone, Samsung, Sony o Nokia ha fet baixar el nombre d’assistents però també ha permès un millor aparador per a empreses més petites, 350 “start-ups” catalanes que, en paraules del director general de la fira, “si no potser no haurien tingut l’oportunitat d’estar-hi”.

Serrallonga també ha dit que “les fires són un reflex de l’economia” i que la celebració del Mobile World Congress 2021 confirma que “caminem cap a la normalitat”. La recuperació de l’economia també va ser el principal tema de conversa del sopar inaugural del MWC 2021 amb Felip VI, Sánchez, Aragonès i Colau.

Les cues pels tests, la imatge del Mobile

El control d’accés al recinte firal ha estat molt estricte, ja que per poder-hi entrar calia un test d’antígens. Aquest requisit ha deixat la imatge de cues a la zona de tests d’antígens. En l’últim dia, els més sol·licitats han estat els tests PCR, atès que molt congressistes el necessiten per poder tornar al seu país.

Segons Fira de Barcelona les mesures de prevenció han funcionat molt correctament, fins al punt de fer del congrés “el lloc més segur de l’entorn”. Les mesures de seguretat han propiciat imatges com el concert de Bon Jovi, amb un públic en què tothom portava mascareta.

Seguretat, i no només sanitària

Els Mossos d’Esquadra també han fet balanç aquest dijous del MWC 2021. Han informat que en el transcurs del congrés han registrat 13 fets delictius, dels quals només quatre s’han comès dins del recinte firal. La majoria dels delicts han estat furts.

Durant els quatre dies de durada del certamen, s’han activat un total de 2.086 efectius policials. El congrés també ha servit per posar en marxa la nova unitat de drons de Mossos d’Esquadra, integrada dins de l’àrea de mitjans aeris i al mateix hangar de l’Aeroport de Sabadell que la d’helicòpters i la de seguretat aèria.