Barcelona acollirà el Mobile World Congress fins al 2030, segons ha decidit el Consell d’Administració de la GSMA. El contracte actual finalitzava el 2024, però s’ha decidit ara ampliar-lo sis anys més. La notícia, l’ha avançada RAC-1 aquest dilluns. Així doncs, la ciutat seguirà sent la capital mundial del mòbil. El MWC va aterrar a Barcelona el 2006.

Pau Relat: “No he vist perillar la rúbrica de l’acord”

Pau Relat, president de la Fira de Barcelona, ha explicat a RAC1 que “les negociacions han estat fluïdes” i que l’acord arriba després de setmanes de feina que s’han dut amb discreció. Relat ha precisat que no ha vist perillar la renovació del contracte. De fet, ha explicat que “la pandèmia ha reforçat el vincle amb el congrés” i que ara s’ha lligat el compromís amb la ciutat “com a mínim fins al 2030”. “Barcelona és molt més que la ciutat que acull el MWC. No només l’esdeveniment ha crescut sinó que ha evolucionat per incloure-hi tot l’ecosistema”, ha reblat.

GSMA afirma que la relació amb Barcelona és un “èxit rotund”

Segons un comunicat de l’empresa, el director general de la GSMA, Mats Graynd, ha assegurat que se li fa difícil pensar en Barcelona sense el Mobile World Congress i viceversa i ha subratllat la relació entre la ciutat i la fira. “Les circumstàncies recents globals han creat un dels reptes més durs que hem afrontat amb el MWC”, ha afegit en un comunicat en què ja insistit que la relació entre els ciutats amfitriones, en aquest cas Barcelona, i l’empresa ha estat fonamental perquè la fira tornés a la capital catalana. La companyia assenyala que el lligam amb Barcelona és un “èxit rotund” i que la ciutat és clau per desenvolupar un ecosistema al voltant de la indústria del mòbil.

El 20 de juliol hi ha prevista una roda de premsa per donar els detalls de l’ampliació del contracte.

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat celebren l’ampliació del contracte

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la continuïtat del congrés de telefonia mòbil i ha destacat que és fruit d’una relació d'”èxit” i de la unitat entre administracions. També el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que és una molt bona notícia per a la ciutat i per l’aposta del consistori per l’economia digital.

També el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una piulada a Twitter per celebrar la notícia: “Una excel·lent notícia que ens posiciona com a referent tecnològic global”, ha afirmat.