Els militants de la CUP Barcelona ja han decidit. Aquest matí s'han reunit en assemblea durant unes qautre hores per votar sí o no a la investidura d'Artur Mas. Segons algunes fonts de la CUP, els partidaris del no s'han imposat. Han obtingut un 80% dels vots. El sí s'ha quedat amb un 20%. Un resultat esperat perquè el sector més contrari a Mas, Endavant, hi és majoritari. De fet, de bon matí, ja se centraven a responsabilitzar Mas de l'atzucac en què diuen estar. ROSER VIME, portaveu de la Cup de Barcelona "Mas ha mentit, va dir que la seva voluntat no seria un impediment." En algunes de les altres assemblees fetes avui els resultats han estat més ajustats. A la Territorial del Penedès i el Camp de Tarragona, el no a Mas hi ha tingut un 60% de vots i el sí un 40%. A la territorial Nord-Oriental, la de les comarques de Girona, hi ha hagut un empat. El 50% per a cadascuna de les opcions. I a Ponent-Pirineus tampoc s'han posat d'acord i han deixat la votació oberta per Internet fins a la mitjanit. Uns resultats que tornen a evidenciar una divisió interna de la CUP i que s'haurà de resoldre demà al Consell Polític. La CUP Barcelona té cinc representants al Consell Polític, que demà seran els encarregats de portar el resultat de l'assemblea al consell.

A partir de les 10 del matí arribaven els 300 militants convocats a l’assemblea territorial de la CUP a Barcelona. Només ells tenen dret a vot i per això se n’ha controlat l’entrada amb una llista d’assistents. A les 10.30 h ha començat l’assemblea. Entre els participants hi havia els regidors de la CUP a l’Ajuntament.

La reunió ha acabat a les 14 h, després de prop de quatre hores de debat a porta tancada per decidir si, des de la CUP de Barcelona, es dóna suport o no a la investidura d’Artur Mas. Segons l’agència de notícies EFE, el no ha obtingut un 80 % dels vots, mentre que el sí s’hauria quedat en només el 20 % en aquesta assemblea.

Demà es reunirà el Consell Polític al mateix centre cívic de les Corts. Cinc representants de l’assemblea de Barcelona seran els encarregats de traslladar-hi el resultat i les conclusions del debat d’avui. Tots els representats de les territorials i de les organitzacions de la Crida Constituent faran el mateix i a partir d’aquí es prendrà una decisió definitiva sobre la investidura.