Colau ha afirmat en un tuit que “el municipalisme és més que mai l’espai clau per millorar la nostra democràcia”. D’aquesta manera, l’alcaldessa intenta refredar “els rumors i titulars confusos” sobre el seu possible salt a la política catalana. Colau ho ha volgut aclarir avui via Twitter. En una sèrie de tres piulades, ha assegurat que és alcaldessa de Barcelona “amb molt orgull, compromís i responsabilitat”, i que “mai no he pensat en l’alcaldia com un pas intrumental”. Tot i així, admet que si “hi hagués eleccions s’haurà de valorar col·lectivament la implicació de Barcelona en Comú”.

En el mateix sentit, el partit de govern a la ciutat ha fet un comunicat aquest matí davant les especulacions per la possibilitat de l’avanç electoral a Catalunya. Barcelona en Comú remarca que encara no ha debatut quin serà el seu paper, si és que el vol tenir, en unes possibles noves eleccions i recorda que en les del 27 de setembre van decidir no integrar-se en la coalició Catalunya Sí que es Pot. El comunicat detalla que serà el debat de les assemblees territorials i els eixos, amb el vistiplau final del plenari de la formació, el que determinarà les seves estratègies. Barcelona en Comí també evita valorar la decisió de la CUP i assegura que els seus esforços se centren a donar suport al grup municipal de l’Ajuntament i al nou grup d’En Comú Poden al Congrés.

Sobre la participació de Colau en uns hipotètics comicis a Catalunya també han interpel·lat avui al líder de Podem, Pablo Iglesias, qui ha assegurat que no sap res d’una possible candidatura de l’alcaldessa de Barcelona, si bé es mostra convençut que En Comú Podem guanyarà les eleccions si se celebren.