LAIA ORTIZ, portaveu del Grup Municipal del BComú "Altura de mires per a tothom. Tota la disposició del govern a parlar, però a parlar sobretot dels continuguts, no partint d'apriorismes, de fer una oposició només política." JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "El que no poden vendre o passar la responsabilitat de si s'aproven o no s'aproven a la resta de grups polítics. Si hi hagués hagut voluntat real de pactar, s'haurien fet les coses amb temps." PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de C's "Este gobierno es incapaz de llegar a acuerdos, incapaz de siquiera dialogar. Nosotros todavía estamos esperando que nos llame alguien del gobierno." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Hi ha hagut una voluntat de 'com que veiem que les condicions són dures i no les volem canviar, anirem cap a una qüestió de confiança', que és el que volen fer." CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC "Estic segura que tenim molts punts en comú en aquest pressupost i es tracta de posar una voluntat política per tal que tot això tiri endavant." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Vostès estan obligats a dialogar i a arribar a acords. I mentre no ho facin, continuaran paralitzats, continuaran aïllats políticament." MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Aquests pressupostos no s'han negociat. La voluntat negociadora, des d'un primer moment -amb dos dies-, entenem que no hi era."

En el debat, la portaveu de BComú i tercera tinenta d’alcalde, Laia Ortiz, s’ha mostrat convençuda que hi pugui haver un acord polític pels comptes abans del ple del 23 de desembre. “Tota la disposició a parlar, sobretot de continguts, no partint d’apriorismes”, ha dit Ortiz, que ha criticat que els grups han centrat el debat pressupostari més en qüestions polítiques que no en el contingut dels comptes. També des del govern, la portaveu del PSC, Carmen Andrés, ha dit que els grups tenen “molts punts en comú” en el pressupost, i que “cal posar voluntat política perquè tiri endavant”.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha retret al govern que vulgui passar la responsabilitat de no poder aprovar els comptes a l’oposició. “Si hi hagués hagut voluntat real de pactar, s’haurien fet les coses amb temps”, ha dit Forn. Des de C’s, Paco Sierra ha afirmat que “el govern és incapaç d’arribar a acords i de dialogar” i ha assegurat que encara esperen una trucada per parlar. Xavier Mulleras (PP) ha dit que mentre el govern no dialogui, seguiran “paralitzats i aïllats políticament”, i ha acusat l’alcaldessa de “voler imposar la seva ideologia”.

Des d’ERC, el portaveu Jordi Coronas ha acusat el govern de seguir “el guió” per acabar amb una qüestió de confiança. “Se’ns acusa de plantejar un vot partidista, però podem pensar el mateix de BComú, que vol crear un partit nacional i fa retrets a la Generalitat”, ha dit Coronas. “El problema d’ERC sí que potser és amb el nou espai polític”, li ha etzibat Ortiz.

La portaveu de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha assegurat que el govern “no ha tingut voluntat negociadora” i ha retret que se’ls hagi cridat a una reunió dos dies abans d’exhaurir el període d’al·legacions. “El pressupost s’acabarà aprovant per una qüestió de confiança, però després veurem què fan amb el model de ciutat”, ha alertat Rovira.