El candidat del PP, Josep Bou, ha promès que si pot governar Barcelona crearà 60.000 empreses en quatre anys per arribar a “la plena ocupació”. “Sé com fer-ho, he gestionat 2.000 treballadors”, ha explicat en una conferència col·loqui organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona. Bou ha anunciat el Pla aixeca’t Barcelona per impulsar l’ocupació i posar “la catifa vermella” a emprenedors i empresaris. “Em vesteixo de lagarterana si cal”, ha afegit.

L’alcaldable vol convertir Barcelona en una zona franca fiscal per a emprenedors, que estiguin exempts de pagar taxes municipals els primers tres anys. Josep Bou s’ha compromès també a un pla de reducció d’impostos, amb una rebaixa del 32 % de l’IBI i del 10 % de l’impost de vehicles, així com un pla per reduir la burocràcia a l’hora d’obrir un negoci. També ha dit que farà tornar les empreses que van deixar Barcelona per l’1-O.

Els 50 € a sensesostre: “Un fet humà”

Josep Bou dona 50 euros a drogodependents i els demana que no s'ho gastin en droga

En el col·loqui posterior, Josep Bou s’ha referit a l’escena que van captar les càmeres de betevé, dissabte passat, en què va donar 50 € a tres homes que dormien en un solar al portal de Santa Madrona i els va demanar que no se’ls gastessin en droga sinó en menjar. “Va ser un fet humà, no empresarial”, ha afirmat Bou, que ha dit que ho va fer perquè poguessin menjar.

Tres diferències amb Manuel Valls

A Josep Bou se li ha preguntat que digués tres diferències amb Manuel Valls. En primer lloc, ha dit que Valls és d’esquerres i socialista i ha afirmat: “Jo no sé què soc, però de socialista no en soc”. També ha retret que el candidat hagi posat un cordó sanitari (a l’extrema dreta) que ell rebutja i ha advocat per pactes amb partits constitucionalistes. A l’hora de dir la tercera diferència, ha admès que “potser no n’hi ha tantes”, i ha afegit amb sornegueria: “Ell és francès i jo espanyol i català!”.

La reserva del 30 %, “de sonats”

El candidat del PP ha criticat la mesura aprovada al ple de l’Ajuntament que obliga els constructors privats a reservar el 30 % de les noves promocions a pisos protegits. “Estan sonats!”, ha sentenciat Bou, que ha dit que si el bloc té pisos de nivell, posar gent “d’altres estatus socials destrossa la finca”.