Regidors de Cs i PP han abandonat el Saló de Cent de l’Ajuntament en ple lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2018 per discrepàncies amb els discursos d’alguns guardonats. La primera en fer-ho ha estat la líder municipal de Cs, Carina Mejías, a qui han seguit sense pensar-s’ho els regidors Marilén Barceló i Santiago Alonso.

En una piulada a Twitter, que inclou un vídeo del moment de la retirada, Mejías acusa l’alcaldessa, Ada Colau, de polititzar un acte institucional que qualifica de “sectari i amb constants referències als presos separatistes”. Els regidors de Cs han marxat després que el periodista Jesús Rodríguez, de la Directa, premiat en la categoria de Mitjans de Comunicació, acusés alguns polítics de “pervertir el llenguatge fent-nos dir polítics presos”, en referència als polítics independentistes empresonats.

En acabar el discurs de Rodríguez, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, també ha abandonat el Saló de Cent. “Tenim una altra baixa”, ha comentat la presentadora de l’acte, Àgata Roca. En una piulada a Twitter, el líder del PP ha justificat la retirada d’un acte que “serveix d’altaveu a l’extrema esquerra i l’independentisme”.

Colau: “Seria imperdonable censurar la paraula”

En el discurs de tancament, l’alcaldessa ha dit que li ha sabut greu la marxa d’alguns regidors “amb una certa gesticulació”.“Seria imperdonable que es pensés que en aquesta ciutat es pot censurar la paraula d’algú o limitar la llibertat d’expressió”, ha sentenciat Ada Colau, que ha dit que això seria “insuportable i inacceptable” i més per part de servidors públics “que hauriem d’escoltar encara que no ens agradi el que ens diuen”.