El sindicat de barri del Poblenou el Nus organitza aquest cap de setmana un referèndum perquè el veïnat expressi el seu suport o rebuig al pla urbanístic actual del 22@.

La pregunta del referèndum es basa en si es vol seguir amb el model actual, “que posa per davant la construcció d’oficines i hotels”, o modificar-lo per prioritzar-ne quatre punts: la preservació d’habitatge i patrimoni existent, la construcció d’habitatge protegit, l’impuls de la indústria i producció local i la creació de zones verdes i equipaments.

Nou punts de votació arreu del Poblenou

El tret de sortida del referèndum va ser el 13 de juny, quan ja es van recollir els primers vots en acabar la ruta crítica al voltant d’alguns dels equipaments més emblemàtics i reivindicats del Poblenou.

Punts de votació sobre el referèndum del 22@ al Poblenou. Font: el Nus
Punts de votació sobre el referèndum del 22@ al Poblenou. Font: el Nus

Durant el cap de setmana del 19 i 20 de juny, tots els veïns majors de 16 anys podran votar en nou punts distribuïts pel Poblenou: la Rodona del Casino (Ramon Turró-Rambla), la Rambla Nova (Rambla-Diagonal), la Superilla (Sancho d’Àvila-Roc Boronat), la Vila Olímpica (avinguda d’Icària-Àlaba), el Bogatell (Pujades-Pamplona), Provençals (Bac de Roda-Pere IV), el Parc del Totxo (Gran Via-Selva de Mar), el Front Marítim (Taulat-Bac de Roda) i el Maresme (Rambla Prim-Pujades).

Els resultats del referèndum s’anunciaran diumenge a les 21 h. La intenció de les més de 25 entitats veïnals que conformen el Nus és pressionar el districte de Sant Martí i l’Ajuntament de Barcelona per modificar el pla urbanístic del 22@.