Inversió anual de 1.000 M € en infraestructures a Catalunya

Rajoy ha dit que Rodalies, i també el corredor del Mediterrani -que ha qualificat d’obra “vertebradora i modernitzadora”-, seran una prioritat en els pressupostos i caldrà coordinar les diferents inversions amb les administracions, també la Generalitat: “Som conscients que és necessari un esforç especial. Es farà i es complirà”, ha reblat.

El cap de l’executiu ha afirmat que entre 2012 i 2016 els pressupostos generals ja van dedicar quantitats importants al corredor però que ara toca fer-hi una inversió especial per connectar els principals nusos logístics del Mediterrani des d’Algesires fins a França, i ha indicat que la previsió és que els trams catalans del corredor estiguin llestos a la primavera del 2020.

A més de la xarxa ferroviària, Rajoy també ha posat l’accent en la inversió en el tren llançadora entre l’estació de Sants i l’aeroport del Prat, que, segons el president, “serà un dels millors comunicats del món”.  Precisament, Rajoy ha anunciat una partida de 200 M € per als aeroports catalans i ha dit que el Govern espanyol preveu també una inversió de 850 M € en carreteres a Catalunya. Globalment es tracta d’una partida de 1.000 M € a l’any, 4.200 fins al 2020.

Pel que fa Barcelona, Rajoy ha tornat a destacar la importància que la capital catalana aculli la seu de l’Agència Europa de Medicaments, perquè “la ciutat té tota la capacitat per acollir els professionals que es dediquen a aquesta indústria”.

“És temps de reconstruir ponts i tancar esquerdes”
Pel que fa al procés, Rajoy ha demanat “diàleg sensat” amb Catalunya i ha opinat que si es vol mantenir al capdavant “ha d’abandonar l’independentisme i tornar al camí de la moderació”. Per això, ha dit, és hora de “reconstruir ponts i tancar esquerdes” per mantenir l’estabilitat i tenir “una Catalunya forta en una Espanya puixant i ancorada a una Europa competitiva”.