Rajoy ha tornat a insistir que la “llei i la democràcia són inseparables” i que, per tant, els que impulsen el procés sobiranista, “no poden saltar-se la llei a la torera sabent que ho fan, i tampoc no poden negar-se a complir les sentències dels tribunals”. Mariano Rajoy ha reiterat que no poden admetre la celebració del referèndum que no permet, ha assegurat, la Constitució. 

El president del Govern espanyol s’ha refermat en la necessitat de defensar la unitat d’Espanya i el dret, ha dit, de tots els espanyols “per decidir el futur del país”. Rajoy també ha criticat que “els extremistes” siguin “decisius” a Catalunya, en referència als diputats de la CUP, que justament han ajudat a tirar endavant els pressupostos de la Generalitat aquesta setmana.

García Albiol demana unió a PSOE i Cs per fer front “al gran desafiament” a Catalunya

El nou president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que la formació a Catalunya inicia un nou projecte i que vol tornar a fer política a peu de carrer. García Albiol ha exposat el congrés del partit que “treballarem per ser el referent dels ciutadans que estem cansats del monotema.

En aquest sentit, el nou president s’ha dirigit als representants del PSOE i Cs que han assistit a la clausura del congrés per demanar-los unió davant “el gran desafiament”.