El govern municipal ha donat poca credibilitat a l’anunci d’inversions de 1.900 milions d’euros a la xarxa de Rodalies que ha fet el president del Govern, Mariano Rajoy, i ha criticat que la Sagrera hagi estat la gran oblidada: “Fa tres anys que les obres estan aturades i ni una sola paraula, insuperable”, ha escrit en aquest tuit.

Segons Sanz,  aquest és “un anunci més, de tants” que fan els diferents governs i que no s’han acabat materialitzant ni concretant mai. El mateix ha dit el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que considera que són promeses que “fa molt temps que escoltem i que no hem vist cap tipus de concreció, cap element que ens porti a tenir esperances que això efectivament pugui passar”.  

Incredulitat del govern català

De la seva banda, des del govern català es rep amb incredulitat l’anunci fet per Mariano Rajoy. Així ho ha dit la consellera de la Presidència, Neus Munté, que demana una “clàusula antiincompliment” i que, per tant, es posi per escrit el compromís del Govern espanyol. En el mateix sentit s’ha pronunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, tenint en compte que “el nivell de compliment dels compromisos adquirits és escandalosament baix” per part de Madrid. Per això Rull considera que Rajoy hauria d’haver fet “un acte de contricció” en l’acte i haver demanat disculpes als ciutadans catalans.

La plataforma Promoció del Transport Públic acusa el Ministeri de Foment de “deixadesa”

El president de la plataforma Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, ha reconegut al programa ‘La tarda de Barcelona’ de betevé que l’anunci de Rajoy els ha semblat un “deja vu”. Riol ha recordat que ja es va plantejar un pla similar per a Rodalies el 2008 que s’ha incomplert. Per això, ha acusat el Ministeri de Foment d’haver deixat de costat la “mobilitat quotidiana”.