Jaume Collboni serà ja el segon tinent d'alcalde la setmana que ve. Després de l'aval de les bases del PSC i de Barcelona en Comú a l'acord de govern, ara només falta que l'alcaldessa signi els decrets del nou cartipàs, previst per als propers dies. Collboni ha admès que entrar al govern és la posició menys còmoda per al PSC, però ha assegurat que contribueix a l'estabilitat. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "La nostra entrada el que fa és ampliar i fer més sòlid el govern i això d'entrada crec que envia un missatge positiu a l'economia de la ciutat, i enviem un missatge positiu de confiança." Després dels primers desacords amb BComú pel comissionat de Cultura, Collboni no ha descartat que el PSC en proposi un de nou i ha dit que els propers dies presentarà el seu equip. En les consultes que s'han fet, les bases dels dos partits no han avalat el pacte amb la mateixa intensitat. Els militants del PSC ho van fer amb un suport de gairebé el 90 per cent, mentre que en el cas de Barcelona en Comú, el sí va ser més ajustat, amb un 62 per cent dels vots, i més del 30 per cent dels participants van optar pel no. El govern veu aquest resultat com el d'una formació amb esperit crític. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "És un suport exigent, un suport que ens obliga a estar molt vigilants perquè entenem que el que els simpatitzants i els activistes de Barcelona en Comú ens estan dient és que això no és un xec en blanc i que el canvi no es pot aturar." La imatge més representativa d'aquest nou govern de coalició es veurà al plenari de divendres que ve, en el qual el PSC i més concretament Jaume Collboni podria seure en una de les cadires de la presidència, al costat de l'alcaldessa.

“La nostra entrada el que fa és ampliar i fer més sòlid el govern”, ha dit Jaume Collboni, que ha afegit que la incorporació dels socialistes a l’executiu municipal “envia un missatge positiu a l’economia de la ciutat”. El líder del PSC al consistori ha reconegut que el govern seguirà estant en minoria (amb 15 regidors), però ha matisat que tindrà “una mica menys de minoria que el de Xavier Trias”. Precisament, Collboni ha enviat també un missatge a CiU, a qui ha interpel·lat directament per contribuir a acords. Tot i això, el futur segon tinent d’alcalde ha dit que la “prioritat” a l’hora de buscar pactes seran les forces d’esquerres.

Jaume Collboni ha explicat que l’entrada al govern del PSC encara no té una data fixada, però ha dit que serà la setmana que ve. De fet, la primera imatge pública del nou executiu de coalició es podrà veure al plenari de divendres que ve. El líder socialista ha puntualitzat, però, que les iniciatives que el govern presentarà al ple correspondran a l’executiu de BComú. Malgrat les desavinences entre els dos socis entorn la figura del comissionat de Cultura, Collboni no ha descartat que proposi un nom nou per ocupar el càrrec, i ha dit que els propers dies presentarà “el nou equip per a la gestió cultural”.

Pisarello creu que les bases han donat “un suport exigent” al pacte

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, s’ha mostrat satisfet per la participació de les bases de BComú a la consulta per avalar el preacord de govern, en què el 62,5 % dels vots van ser pel “sí” i un 32,8 % van optar pel “no”. Pisarello ha dit que el resultat reflecteix “una organització molt viva amb un esperit crític important”. “És un suport exigent que ens obliga a estar molt vigilants perquè ens estan dient que això no és un xec en blanc”, ha afirmat. El primer tinent d’alcalde ha dit que malgrat la incorporació del PSC al govern caldran “majories més àmplies” i que l’executiu prioritzarà “el front ampli d’esquerres” per arribar a acords “obrint-los a les altres forces”.