El nucli vell de Sant Andreu és un territori de més de 720.000 m2 delimitat per l’avinguda Meridiana, el passeig de Torras i Bages, i els carrers de Grau i de Rovira i Virgili. Una trama urbana més típica d’un poble (bé que ho era), que ha sobreviscut sense massa modificacions i que ara es proposa catalogar-ne el patrimoni amb alt valor arquitectònic per preservar-lo de possibles temptacions especulatives. Alhora es pretén impulsar-ne la rehabilitació per dinamitzar-lo.

Respecte al pla original, Sant Andreu guanya també en verd, i en reserves de sòl per a futurs equipaments tant a l’illa de Can Fabra com al carrer del Pont amb Segre. També es reconeix el paper central del carrer Gran de Sant Andreu com a eix cívic del barri, i per reforçar-ne aquest plantejament, la Subcomissió d’Urbanisme ha introduït igualment modificacions. Per exemple, es reconeixen les alineacions actuals i s’evita, per tant, que nombroses parcel·les poguessin veure’s afectades i, al mateix temps, se’n manté l’edificació ja consolidada.

Aquest ha estat l’últim tràmit, sense sorpreses, que reafirma la decisió aprovada en el ple de febrer i, prèviament, en la Comissió d’Hàbitat Urbà.