hermitage

Els promotors de l’Hermitage han obert la porta a traslladar el projecte a Màlaga, segons ha avançat aquest diumenge ‘El Español’ de Màlaga i ha pogut confirmar betevé. Són unes converses que arriben després de la negativa del consistori a permetre ubicar el museu a la Nova Bocana del port de Barcelona.

Fonts properes a l’Hermitage asseguren que s’han iniciat converses amb l’Ajuntament de Màlaga per portar el projecte a la ciutat andalusa. De fet, diuen, aniran “a la ciutat on els vulguin”. Aquesta mateixa setmana, ‘El País’ també avançava que els impulsors de la iniciativa tenen en compte altres ciutats candidates que han mostrat interès per acollir el museu, com Madrid i Sevilla.

Les dificultats del projecte a Barcelona

Tot i que l’Hermitage ja va dir a principis d’any que mantenia la voluntat d’emplaçar el museu a la Nova Bocana del port de Barcelona, els veïns de la Barceloneta tenen opinions enfrontades i, al juny, el govern d’Ada Colau reiterava la negativa a negociar amb el Port de Barcelona i el Museu Hermitage un conveni per al projecte a la Nova Bocana. En aquest sentit, l’Hermitage assegurava que exigiria responsabilitats legals si no es podia instal·lar al port per motius polítics.