Daniel Sirera
Foto: Mariona Puig (ACN)

El president del Grup Municipal del Partit Popular, Daniel Sirera, ha demanat a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que l’Ajuntament es personi com a acusació popular en el cas de l’home que va agredir diverses dones a l’estació de Camp de l’Arpa de l’L5 de metro. El líder popular exigeix que el consistori procedeixi de la mateixa manera en tots els casos semblants que hi hagi al metro.

Sirera assegura que el metro és “un dels epicentres de la inseguretat” i posa com a exemple aquest fet per evidenciar la necessitat d’establir “un pla de seguretat estricte”. Fins ara, tres víctimes de les agressions al metro ja han denunciat els fets, i dues més han denunciat altres fets delictius d’aquest mateix individu a finals de 2023, en aquest cas al barri de Sants. El govern de la Generalitat insta les víctimes a continuar posant denúncies.

Augment dels furts a Barcelona

Sirera ha afirmat que la seguretat de la ciutadania “no només és responsabilitat del govern de la ciutat, sinó una obligació del seu alcalde”. Els populars han denunciat en un comunicat que els delictes per furts s’han incrementat un 47,3 % el 2023 respecte de l’any anterior.