JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Aquest és un acord que provincialitza la capital, que està en contra de la majoria nacional que hi ha a la ciutat i que gira a la dreta en l'àmbit social com no esperàvem que passés."

CiU i PP han arribat a un acord per desbloquejar les inversions municipals. Amb aquest pacte, l’alcalde, Xavier Trias, no haurà de sotmetre’s a una qüestió de confiança. Des del Grup Municipal d’ERC+DCat+RCat, no han vist bé que el govern municipal recorri als populars després del trencament que es va produir en el govern de la Diputació de Barcelona.

Jordi Portabella considera que, amb aquest pacte, Trias ha entregat al PP la clau de la governabilitat de la ciutat. Afegeix que és un acord “poc transparent” que comportarà unes “contrapartides molt negatives per a la ciutadania”. Per això, retreu al govern municipal que amb aquest pacte s’allunya de les demandes de la societat. A més, critica que les inversions acordades “deixaran de ser de capital d’estat per ser de capital de província”.