Cares de satisfacció a les files populars per l'acord social que han tancat amb el govern. Alberto Fernández Díaz l'ha anunciat avui en espera que es ratifiqui en la Comissió d'Economia de la setmana vinent. 20 milions d'euros per a despesa i inversió social que salven la ciutat, diu el PP, de la paràlisi. L'acord preveu gastar en atenció a les persones 12 milions d'euros. D'aquí en destaca el nou servei de berenar-sopar per a un miler d'infants sense recursos i l'augment de la despesa en el servei de teleassistència per atendre 800 persones més i reduir la llista d'espera. En equipaments socials, s'han pactat 8,2 milions, que se'n van, entre d'altres, a nous casals de barri i gent gran i centres de serveis socials. A més, es farà un centre integral d'atenció als sense sostre amb unes 70 places. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El grup popular hem posat les persones i les necessitats de la nostra ciutat per damunt de qualsevol controvèrsia de partit o política partidista mal entesa." Els dos partits continuen negociant encara un acord més gran d'inversions per als barris en què el PP veu marge per a l'entesa. El PSC ja ha sortit al pas i ha denunciat el pacte CiU-PP. Pel líder socialista, Jordi Martí, el pacte de la dreta, com l'ha anomenat, és gravíssim per la ciutat. Diu Martí que l'acord dels dos partits va més enllà del que s'ha presentat avui, i ha acusat Trias de pactar d'amagat amb els populars. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "M'agradaria saber si el president Mas i el senyor Junqueras estan al cas. El senyor Montoro ha entrat al govern de Barcelona. No sé si això per alguns pot ser empassable, des del nostre punt de vista és absolutament inadmissible." Martí ha confessat que des de l'últim ple només s'ha fet una sola reunió del PSC amb el govern i que, des d'aleshores, no hi ha hagut cap més trobada.

Després que dilluns el líder del PP va obrir la porta a acords puntuals per enfortir les polítiques socials i les inversions als barris, Alberto Fernández Díaz ha confirmat que s’ha assolit un pacte per destinar 20 milions d’euros a inversió social. D’aquests, 12 milions seran en concepte d’atenció a les persones amb, entre d’altres, un servei de berenar-sopar per a un miler d’infants sense recursos, més diners per al servei de teleassistència i l’increment de la cobertura del Servei d’Atenció Domiciliària.

L’acord CiU-PP també preveu destinar 8,2 milions a inversió en equipaments socials, com ara nous casals de barri, de gent gran i centres de serveis socials. A més, es construirà un nou centre integral d’atenció a persones vulnerables sense sostre. El pacte es materialitzarà a la Comissió d’Economia de la setmana que ve, en què s’aprovarà una modificació de crèdit del pressupost ara prorrogat.

El PSC ha denunciat l’acord CiU-PP de la mà del seu líder municipal. Jordi Martí ha qualificat de “pacte de la dreta” l’entesa entre el govern i els populars, a qui ha acusat de ser els responsables de “destruir l’autonomia local”. Martí ha criticat les formes del pacte ja que considera que l’alcalde Trias actua “d’amagat i amb manca transparència”.