En plena ressaca electoral, l’Ajuntament celebra aquest divendres l’últim ple ordinari de l’any. A la sessió no hi haurà cap debat sobre el pressupost del 2018, que el govern d’Ada Colau ha volgut separar del context electoral i per al qual reprendrà les negociacions al gener. L’alcaldessa sí que haurà de respondre un prec del PDeCAT perquè el govern dialogui amb tots els grups per pactar els comptes. També el PSC interpel·larà el govern en la sessió de control amb una pregunta de caire econòmic.

Un dels temes que marcarà el debat és el documental ‘Ciutat morta’, després de la detenció a Saragossa d’un dels protagonistes, ara acusat d’homicidi, i que va ser condemnat pel cas 4-F del 2006. El PP presenta una proposició perquè el plenari condemni l’assassinat de Saragossa, doni suport a la Guàrdia Urbana i expressi disconformitat amb el premi Ciutat de Barcelona que va rebre el 2014 ‘Ciutat morta’. Encara sobre aquesta qüestió, Cs farà un prec directe a l’alcaldessa, que s’haurà de pronunciar sobre aquest cas.

Les tarifes, a debat

Pocs dies abans d’acabar l’any i que s’anunciïn les noves tarifes del transport públic -que encara són una incògnita-, BComú porta a debat una proposició per reclamar a l’Estat que recuperi la inversió en el transport de Barcelona, després d’anys de davallada de les aportacions. Una reclamació que l’exsoci de govern de Colau, el PSC, creu que és un argument per acabar justificant una pujada de les tarifes.