GERARDO PISARELLO primer tinent d'alcalde "El nostre és un govern republicà. El republicanisme significa moltes coses. Significa absència de monarquia. Hem dit en més d'una ocasió que ens sembla que la monarquia és una anomalia en termes democràtics. El republicanisme és també la defensa d'uns valors, de llibertat, de la igualtat, de la fraternitat entre els pobles. Uns valors que no han perdut el sentit i estan més vigents que mai."

Pisarello, encarregat de destapar les plaques, ha reiterat que el govern de Barcelona en Comú és “un govern republicà” i que els valors del republicanisme “de llibertat, de la igualtat i de la fraternitat entre els pobles”, segueixen “més vigents que mai”.

La plaça de la República s’anomena així de forma oficial des de l’11 de juliol. Abans de debatre’s al Plenari de districte, la decisió va haver de ser aprovada a la Ponència de Nomenclàtor. A més del canvi de nom de la plaça, es va decidir que els jardins de la Segona República passin a dir-se de Llucmajor. La senyalització viària i de les parades dels autobusos s’anirà actualitzant en els propers tres mesos.