L’Ajuntament invertirà 700.000 euros fins al 2020 a reactivar el polígon industrial del Bon Pastor, a Sant Andreu, un dels més grans de la ciutat. A través de Barcelona Activa, es crearà la figura d’un dinamitzador industrial que oferirà a les empreses suport en la digitalització, la formació i ajuts a la contractació, entre altres serveis. També es vol promoure l’atracció d’empreses d’economia verda perquè omplin els locals que hi ha buits, un 28 % del total.

De les 558 empreses que hi ha al polígon del Bon Pastor, un 31 % són indústries manufactureres. Per això, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, han presentat el pla en una visita a l’empresa Pines, dedicada a la injecció i construcció de motlles de plàstic. Les mesures per reactivar el polígon inclouen també un impuls a l’eficiència energètica de les empreses i la cooperació entre si, així com afavorir la contractació de dones.

El districte de Sant Andreu és el tercer de la ciutat amb l’índex d’atur més alt, i un dels col·lectius amb major incidència és el de majors de 45 anys, un 32 % dels quals són dones. La reactivació del polígon del Bon Pastor forma part de les mesures incloses en el Pla de desenvolupament econòmic de Sant Andreu 2017-2021, que té un pressupost inicial d’1,5 M € anuals. Es vol fomentar l’ocupació entre els col·lectius més vulnerables, crear un punt d’inserció laboral per a joves amb problemes de salut mental i/o patiment psicològic, i millorar la competitivitat del comerç de proximitat.