El degà de la Catedral de Barcelona, Josep Ramon Pérez, s’ha encarregat de respondre a la darrera proposta de la CUP. Ha assegurat que els ha estranyat molt aquesta notícia  i que expropiar l’espai de culte per fer-hi equipaments municipals “és impensable”. Ha defensat la seu tal com està perquè és el primer espai de culte de la ciutat, de fet, recalca que és una de les catedrals que té més culte de tot Europa. S’hi celebren cinc misses diàries entre setmana i sis durant el cap de setmana.

Al llarg de l’any, la Catedral de Barcelona rep dos milions de visitants, d’aquests, mig miler, són barcelonins o catalans d’altres punts del territori que s’hi acosten per celebrar l’eucaristia. La xifra de turistes que visiten la Catedral és alta però des de l’Arquebisbat insisteixen que donen preferència a les persones de la ciutat que hi van per seguir la missa. També s’hi acosten molts grups de pelegrins d’arreu del món. Amb aquestes dades, asseguren que la Catedral està tancada en un horari molt reduït.

Respecte al manteniment, el degà Josep Ramon Pérez, ha detallat que la manera de sobreviure i mantenir la construcció en bon estat és amb l’ajuda dels fidels que fan donatius. Gràcies a això han pogut desenvolupar diverses rehabilitacions en els darrers anys. Unes tasques molt costoses, segons l’Arquebisbat.

Fernández Díaz (PP): “És la política feta ridícul”

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha carregat contra la proposta de la CUP i ha dit que després de demanar també la retirada del monument a Cristòfor Colom, “demà són capaços de reclamar que la Sagrada Família es converteixi en una comuna o el Camp Nou en un hort urbà”. El líder municipal del PP ha criticat que “els totalitaristes de la CUP marquin l’agenda política” i del govern a Catalunya.