La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha detallat les xifres a la Comissió de Drets Socials a instàncies d’una pregunta feta per la regidora Maite Fandos (CiU). El govern municipal va anunciar aquesta mesura l’estiu passat en boca de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. Es proposava condonar el 80 % de les multes a aquells propietaris de pisos turístics il·legals de Ciutat Vella que cedissin l’immoble perquè l’Ajuntament el posés en lloguer social. Ortiz ha dit que en una primera fase es van enviar 431 notificacions a propietaris amb un expedient sancionador i que en una segona fase es van enviar 112 cartes més per oferir la possibilitat de condonar la sanció.

“Fins al moment no hi ha hagut gran resposta”, ha dit Ortiz, que ha afegit que “s’hi han interessat cinc propietaris i cap d’ells no s’ha acollit a la mesura ara per ara”. La regidora de CiU Maite Fandos ha recriminat a la tinenta d’alcalde que la mesura ha estat “un fracàs”. “Amb tots els pisos turístics il·legals que hi ha a la ciutat, que el resultat hagi estat zero demostra que vostès no han fet bé la feina o que la mesura no va estar ben plantejada”, ha sentenciat.

Fandos ha acusat algunes persones del govern de fer “grans anuncis i després no hi ha res al darrere”. Ortiz ha atribuït la nul·la resposta que “potser la pressió turística encara dóna molts al·licients”. La tinenta d’alcalde ha advocat per combinar les sancions amb mesures que incentivin els propietaris de pisos turístics il·legals a deixar aquesta activitat.