La diputada de la CUP Gabriela Serra ha assegurat que “no sabem com acabarà Puigdemont, però podem assegurar que si ha d’acabar com Companys primer n’hi haurà molts més, no estarà sol”. Serra, però, ha dit que “espero i desitjo que això no passi mai”. La diputada de la CUP al Parlament ha recordat, novament, que insten Puigdemont  a convocar un ple extraordinari en què es declari la república, un acord al qual ja han arribat aquest dissabte els cupaires.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha respost als cupaires i ha assegurat que ara és moment per a la “unitat” i no de “generar debats públics”. Pascal ha assegurat que els demòcrates es mantenen a l’espera de la resposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Pascal ha reiterat a l’acte d’homenatge a Companys la seva “confiança plena” en el president.

 

Qui també s’ha pronunciat després de l’ofrena floral al monument al president Lluís Companys és l’expresidenta del Parlament i membre de Demòcrates de Catalunya, Núria de Gispert, que ha afirmat que espera que la resposta del president de la Generalitat a Rajoy sigui “endavant la República Catalana”, ja que considera que no hi ha espai possible per al diàleg.