Ricard Gomà (ICV-EUiA) ha rebutjat l’increment del preu del transport públic que ha aprovat aquest dilluns l’ATM. Els ecosocialistes l’han qualificat de “càstig” als usuaris del transport públic, que veuen com les tarifes s’incrementen molt per damunt de l’IPC.

Ha recordat que la T-10 i la T-50/30 s’han incrementat prop d’un 25% en només tres anys, un fet que segons el seu punt de vista “penalitza l’ús freqüent del transport públic”, ja que ambdós títols van acumular més del 80% dels desplaçaments durant el 2012.

També el PSC rebutja l’increment. El president del grup municipal socialista, Jordi Martí, ha dit a Twitter que el govern municipal carrega a les esquenes dels ciutadans el deute amb la Generalitat.

La CUP en demana la retirada

En un comunicat, la CUP ha assenyalat Santi Vila, Joaquim Forn i Antoni Poveda com a responsables de l’increment tarifari. Els acusa de perjudicar greument els col·lectius amb greus dificultats econòmiques, com ara les persones amb rendes més baixes, les persones en atur i els estudiants. Diuen que la T-10 és el títol més utilitzat i en els darrers 10 anys s’ha apujat fins a un 63%.

La CUP reivindica que per a milers de persones el transport públic és l’única opció viable per poder-se moure per la ciutat. Consideren que la mesura és contrària a la mobilitat sostenible i és un atac a la fràgil economia de milers de persones. Exigeixen la retirada immediata de la pujada i “una reducció dràstica i sostinguda del preu del transport públic”.

El PP ho considera abusiu

El Partit Popular s’ha pronunciat un dia després que es fessin públiques les tarifes de l’ATM. Oscar Ramírez, regidor del PP a l’Ajuntament, ha dit aquest matí que “aquesta pujada va en contra del transport públic amb increments abusius que tripliquen l’IPC i penalitzen els usuaris habituals”.

Alberto Fernández Díaz, líder del PP a l’Ajuntament, també ho ha fet públic a través del seu compte de Twitter: