RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Sospitem també que en l'opacitat d'aquesta operació hi ha un element molt important d'irregularitat i il·legalitat. No tenim constància que existeixi cap mena de taxa de preu públic que permeti tancar un museu de la ciutat a la ciutadania. Per tant, creiem que això ha pogut passar una vegada però que no ha de tornar a passar mai més."

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, considera que “la ciutat ha entrat en una dinàmica en què tot es pot comprar amb diners“. L’últim exemple, segons Gomà, és “l’exhibició de luxe” de la boda índia dels Mittal, el 7 de desembre, que es va celebrar al Museu d’Art Nacional de Catalunya (MNAC), equipament que va tancar portes al públic aquell dia. El líder ecosocialista no vol que no torni a passar i, per això, farà un prec a l’alcalde, Xavier Trias, al ple municipal de divendres en què li ho demanarà.

Gomà ha denunciat un element “d’irregularitat i il·legalitat” en el tancament del MNAC, ja que la coalició ecosocialista no té constància que existeixi un preu públic que ho permeti. “Això ha pogut passar una vegada, però no ha de tornar a passar mai més”, ha sentenciat el líder d’Iniciativa a l’Ajuntament, que vol que Trias elabori un reglament perquè no es tanqui un museu “per una activitat de caràcter privat”.