Barcelona incrementa la seguretat del recinte del Parc Güell amb la instal·lació de 28 càmeres de videovigilància i pilones de seguretat per evitar atacs terroristes als nou accessos del parc. A més a més, també es controlarà l’aforament en temps real amb càmeres tèrmiques a les entrades que respectaran la privacitat dels usuaris. Actualment la vigilància del parc està a càrrec de 3 treballadors de seguretat privada durant les 24h.

No respon a problemes d’inseguretat i incivisme

Segons ha avançat el diari la Vanguardia el projecte busca millorar la seguretat i vigilància d’aquest recinte patrimoni de la UNESCO. El director del Parc, Ricard Barrera, ha explicat a betevé que el projecte s’estava treballant des de 2013 per poder tenir un comptatge dels visitants de tot el recinte del parc i que amb els anys s’hi han anat afegint altres elements de seguretat. Malgrat això Barrera afirma contundent que “al parc no hi ha problemes d’inseguretat i incivisme” i descarta que la xarxa de videovigilància s’instal·li per episodis recents a espais propers com l’agressió homòfoba en grup feta a una zona pròxima, al mirador del Virolay (Carmel) a finals de juny.

Videovigilància nocturna i diürna

El sistema de seguretat del Parc Güell tindrà visió nocturna i diürna amb un circuit de càmeres que controlarà l’interior del recinte i també el perímetre exterior i permetrà tenir una visió global dels punts clau parc com la zona monumental, l’escalinata del Drac i la plaça de la Natura però també els diferents punts d’entrada.

mapa parc güell

L’empresa municipal B:SM ha tret a concurs el contracte d’obres amb un pressupost d’1,2 milions amb la previsió d’executar-lo l’any que ve i que estigui enllestit el 2023.

parc Güell
Els espais més simbòlics del Parc estaran controlats per videovigilància

Necessitat de controlar un espai de 12 hectàries

El recinte va obrir el 20 de maig després de més de dos mesos tancat per la crisi del coronavirus. Ara fa un any, se’n va reduir l’aforament a la meitat i amb franges horàries reservades. Llavors, les restriccions de públic es van estendre a les 12 hectàries del parc, fet que obligava a tenir controlat un territori més extens, com el que ara preveu aquest projecte. Això ha provocat diverses protestes dels treballadors i el personal de seguretat del parc.