En una entrevista al ‘BTV notícies matí’, la segona tinenta d’alcalde s’ha mostrat contundent respecte a l’enfrontament que han protagonitzat aquesta setmana manters i policia. Laia Ortiz ha dit que els venedors ambulants no poden continuar defensant la seva activitat perquè és il·legal. Ha explicat que l’Ajuntament s’ha reunit en diverses ocasions amb ells per adreçar-los als serveis municipals d’ajuda als immigrants però que només hi han acudit 40 persones, “moltes menys del total que hi ha al col·lectiu manter”, assegura Ortiz.

La tinenta d’alcalde ha volgut deixar clar que des del govern municipal són conscients que la legislació actual “dificulta la inserció laboral d’aquestes persones”, però ha insistit que les imatges de l’agressió “parlen per si soles i són injustificables”.

Un pacte complex amb el PSC

Laia Ortiz també ha parlat sobre el pacte entre el PSC i Barcelona en Comú com una manera d’accelerar el camí per complir les fites del govern municipal. La tinenta d’alcalde ha reconegut que l’acord amb els socialistes ha estat un procés complex perquè “tots hem hagut de fer un canvi d’actitud”. Precisament, el pacte suposarà canvis en l’organigrama municipal i afectarà Ortiz, que passarà de ser segona a tercera tinenta d’alcalde, mentre que el líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ocuparà la segona tinència d’alcaldia. Aquests canvis, segons ha assegurat el president del Grup Municipal socialista, es materialitzaran la setmana que ve abans del plenari.