És el moment en què un manter agredia ahir dimecres un agent de la Guàrdia Urbana durant una intervenció policial contra la venda ambulant. (POSPO) De resultes d'aquest cop, se li va fer un trau al cap. Segons la Guàrdia Urbana hi va haver cinc agents ferits més de diversa consideració fruit de la resistència d'un grup reduït de venedors que els van colpejar i llençar objectes. Aquest matí hi ha hagut un nou operatiu al Port Vell. Els venedors han accedit a abandonar pacíficament l'espai, que ha estat regat perquè no s'hi posessin de nou les mantes. El sindicat Sapol assegura que els incidents d'ahir no són aïllats i que en l'últim any una quarantena d'agents han estat ferits en operacions contra la venda ambulant. Acusen l'Ajuntament de manca de contundència. "Llevamos muchas agresiones de esta gente a lo largo de un año escaso y esto no puede continuar así. Cuando se da manga ancha y hay impunidad, estas personas que hacen esto se han crecido." El consistori respon que la venda ambulant és un fenomen complex i que no es pot estigmatitzar el col•lectiu per les actituds d'una minoria. Això sí, condemnen l'agressió i ja han avançat que es personaran com a acusació en la defensa dels agents agredits.

Segons fonts municipals, la detenció s’ha produït aquest dijous al migdia quan el manter accedia al seu domicili, a Sant Andreu. Se l’acusa presumptament de ser un dels autors de les agressions que va patir la Guàrdia Urbana mentre feien una intervenció policial a la plaça de Pau Vila, al Port Vell.

Ahir hi va haver un nou conflicte amb els manters al Port Vell. Segons fonts policials, un grup d’unes 30 persones van llançar objectes a quatre dotacions de la Guàrdia Urbana. Com a resultat, tres agents van resultar ferits i un vehicle va quedar malmès. A aquesta xifra s’hi ha d’afegir tres agents més, sis en total, que també han presentat informes per diverses rascades. Un vídeo gravat per un testimoni mostra la reacció d’un dels venedors quan la Policia Municipal feia una intervenció per retirar uns companys seus de la plaça de Pau Vila, que s’hi havien instal·lat i hi venien gènere.

L’acció es va dirigir contra els urbans que actuaven de reforç i que van acudir-hi avisats dels incidents que s’estaven produint. Després dels fets, i sempre segons el SAPOL, els venedors a la manta van marxar al metro per la parada de la Barceloneta. Els representants dels manters es van reunir ahir a la nit per esbrinar què va passar i es preveu que avui facin públic un comunicat amb la seva versió dels fets.

El Sindicat d’Agents de la Policia Local (SAPOL) també ha difós una fotografia de l’agent que va rebre el cop de branca. Alguns perfils de Twitter també han publicat la imatge.