Amorós, expresident de la federació barcelonina d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), anirà acompanyat en els primers llocs de la llista per Agnès Russiñol (Eixample), Mercè Amat (Sarrià-Sant Gervasi), Carles Macián (Sant Martí) i Txell Valladares (Ciutat Vella).

La proposta barcelonina per a les llistes electorals d’ERC va rebre ahir el suport quasi unànime dels 200 militants presents a l’assemblea de la federació, amb només 15 vots en contra i sis abstencions.

L’actual presidenta d’ERC a Barcelona, Patrícia Gomà, havia de tancar la llista de 26 candidats, però se n’ha retirat per centrar-se en la direcció de la federació i perquè participarà activament a la comissió electoral que elaborarà la llista definitiva de la província de Barcelona.

El Consell Nacional d’ERC ratificarà la setmana vinent les llistes electorals. Durant els darrers dies, la direcció nacional del partit ha negociat amb Solidaritat per la Independència (SI) la formació d’una candidatura independentista unitària, però les converses no han arribat a cap acord.