ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Després del 25 de novembre, nosaltres som la millor garantia per fer un país nou per a tothom, un país en què no ens sobrarà ningú, en el qual nosaltres som garantia d'inclusió, som garantia d'integració, som garantia de qualitat en els serveis públics, som garantia d'igualtat s'oportunitats i som garantia de llibertat política."

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya,  Oriol Junqueras, ha assegurat en el seu discurs al consell nacional que la independència de Catalunya “no només és bona sinó també urgent”. Segons Junqueras, el seu projecte independentista és “integrador i amb igualtats d’oportunitats”.

Pel president d’Esquerra, el seu partit és “el més preparat” per difondre aquestes idees independentistes, perquè fa 20 anys que les defensa “amb entusiasme”. Aquest serà el missatge que la formació vol transmetre durant la campanya electoral. Junqueras ha apel·lat a la tranquil·litat i a la serenor a l’hora d’explicar el projecte independentista davant possibles intents de generar crispació i tensió per part d’altres formacions.