La fi abrupta de la legislatura deixa molta feina a mig fer. El Govern tenia en tràmit projectes de llei com la de les consultes populars no referendàries. Una norma que havia de regular el règim jurídic i el procediment de les convocatòries de consultes per conèixer l'opinió ciutadana sobre actuacions o polítiques públiques. També queda congelada la tramitació de la llei de transparència i accés a la informació pública. La ponència que l'havia d'elaborar ja tenia un esborrany redactat que, de moment, haurà d'esperar. Per recuperar la norma el govern o els partits l'hauran de tornar a proposar com si fos nova. Han quedat parada la reforma del Codi de Consum, la llei que regula la captura d'ocells cantaires o la modificació de la normativa de centres de culte. També queda en suspens una de les iniciatives estrella del conseller d'Interior. Felip Puig volia vetar la prostitució al carrer amb la llei de regulació de l'espai públic. Una norma que serviria també per prohibir les cares tapades a les manifestacions o regular el burka. I a tot això cal sumar-hi les propostes de l'oposició. Amb la dissolució del Parlament, el ple no debatrà la supressió de l'euro per recepta, tal com havia demanat Iniciativa, ni tampoc avaluarà les reformes educatives que plantejava el PSC.

L’avançament electoral ha provocat que moltes lleis hagin quedat a mig fer. Entre les regulacions que queden aparcades hi ha la de consultes populars no referendàries. Una norma que havia de regular el règim jurídic i el procediment de les convocatòries de consultes per conèixer l’opinió ciutadana sobre actuacions o polítiques públiques.

També es congela la tramitació de la llei de transparència i accés a la informació pública o la modificació de la normativa de centres de culte. A més, queda sense resolució una de les iniciatives estrella del conseller d’Interior. Felip Puig volia, amb la llei de regulació de l’espai públic, vetar la prostitució al carrer, prohibir les cares tapades a les manifestacions o regular el burca.